• Post author:
  • Post category:News-old

JU NP Mljet organizira javno predstavljanje projekta Mljet – prvi zeleni otok na svijetu u okviru kojeg se potiče korištenje vozila na električni pogon kako bi se smanjila emisija CO2 te očuvalo zaštićeno područje otoka.

Projekt je dio programa Vlade RH za poticanje energetske učinkovitosti u prometu koje provode Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Jedna od sedam mjera za učinkovitiji promet je i subvencioniranje kupnje ekološki prihvatljivijih vozila koja se provodi drugu godinu zaredom i za koju je u Fondu ove godine osigurano 14 milijuna za sufinanciranje kupnje hibridnih i električnih vozila  građanima i tvrtkama. Za našu ustanovo važna je mjera Zelena linija, kroz koji se subvencionira nabava ekoloških vozila i plovila u nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Tako je upravo kroz Zelenu liniju JU NP Mljet osigurao sredstva za postavljanje postaja za punjenje električnih vozila koje će uskoro biti stavljene u funkciju, a kojima će pristup potpuno besplatno imati i lokalno stanovništvo, kao i posjetitelji parka. Kako bi Mljet zaista postao prvi potpuno zeleni otok na svijetu, JU NP Mljet pridružuje se Ministarstvu i Fondu te osigurava dodatna sredstva za subvencije kupnje električnih vozila za stanovnike Mljeta

U nedjelju, 8. ožujka u Polačama na otoku Mljetu za naše otočane organiziramo javno predstavljanje mogućnosti za ostvarenje subvencija kao i mogućnost da osobno isprobaju neko od električnih vozila. Gost predstavljanja biti će Ministar zaštite okoliša i prirode, Mihael Zmajlović te Sven Müller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Predstavljanje projekta počinje u 12:30 i traje do 16:00 sati kada će svi zainteresirani imati priliku isprobati električna vozila te dobiti informacije o prijavama za sufinanciranje.

U skladu s mogućnostima i Vašim vremenom, srdačno ste pozvani pridružiti se nam se na javnom predstavljanju te se i sami informirati o ovom vrijednom projektu.