• Post author:
  • Post category:News-old

Kroz ovaj vikend – 17. i 18. travnja 2015. godine će se u galeriji “Stara skula” u Goveđarima održavati etno-radionica izrade mljetskog kolarina u okviru hrvatskog tradicijskog nakita.

Etnolog i stručni voditelj radionice će biti dr. sc. Lucija Franić Novak, koja će prezentirati izradu dijela hrvatskog tradicijskog nakita od perlica s naglaskom na primjenu izrade mljetskog kolarina u suvremenom materijalu. Osim izrade nakita, polaznici će se upoznati više o etnološkoj pozadini hrvatskog nakita u stručnu prezentaciji , o izradi i čitanju sheme nakita u svrhu edukacije, poticanja, očuvanja vlastite lokalne tradicije, u okviru hrvatske, ali i poticaja za stvaranje tradicijskog u suvremenoj primjeni (dizajnerski nakit kojemu je tradicijski predložak ili izrada suvenira svog kraja).

Svi polaznici će dobiti besplatan pribor za izradu ogrlica (perlice, flaks/konac/stoperi, kopče, podlošci za rad, alate). Osim toga po završetku radionice svaki polaznik će dobiti potvrdu o pohađanju etnoradionice. Završene radove s etno-radionice polaznici mogu ponijeti kućama.

Cilj radionice je poticanje malog poduzetništva u svrhu otvaranja kućne radinosti ili obrta, te plasiranje na tržište vlastitih originalnih proizvoda sa originalnim lokalnim etnološkim identitetom.

Suorganizatori projekta su Općina Mljet i Javna ustanova “Nacionalni park Mljet”.

Za Radionicu nije ništa potrebno donijeti, osim dobre volje i želje za učenjem!

Vrijeme održavanja radionice je petak i subota 17. i 18. travnja 2015. g. od 16.00 – 19.30 sati

Kontakt broj za sve detaljne informacije gđa Tamara Luković 098 285 697