Nacionalni park Mljet kao nositelj projekta Odise(j)a Mediterranea Vas poziva na Dan otvorenih vrata u nedjelju, 10. listopada 2021.

Uživajte u prekrasnoj prirodi otoka Mljeta kroz bogat program koji je Nacionalni park Mljet pripremio za Vas i ovu godinu.

Upoznajte ovaj čaroban otok i NP Mljet uz povoljniju cijenu ulaznice kao i kroz besplatne ture kajacima, biciklima te šetačko-planinarske ture na raznim lokacijama Nacionalnog parka Mljet u vremenu od 10:00-17:00 sati. Ture kreću iz Pomene i Vrbovice, a za sudjelovanje na spomenutim turama potrebno se prijaviti na mail turizam@np-mljet.hr  ili osobno na recepciji Hotela Odisej od 9 do 12h u nedjelju.

Drugi dio dana rezerviran je za zabavno-glazbeni program gdje će ispred hotela Odisej u Pomeni od 18:00 sati biti upriličen gastro kutak uz koncert popularne dubrovačke rock grupe Valetudo. Ulazak na koncert kao i degustacija hrane su također besplatni.

Pregled ponuđenih besplatnih tura:

Standardna pješačka tura – Polazak iz Pomene u 10h i u 14h: okupljanje ispred Hotela Odisej i zajednički polazak s vodičem preko Skalinade do Malog jezera i Malog mosta, obilazak Velikog jezera brodom i posjet otoku Sv. Marija te povratak.

Trajanje ture cca 2.30h

Planinarska tura – Polazak iz Pomene u 11.30: okupljanje ispred Hotela Odisej i zajednički polazak s vodičem preko Skalinade do Malog jezera i Malog mosta, obilazak Velikog jezera brodom i iskrcaj na Pristaništu, šetnja do Vrbovice i uspon na vidikovac Montokuc, silazak na Veliko jezero i polazak brodom s Pristaništa na Sv. Mariju te povratak na Mali most.

Trajanje ture cca 5h. Napomena da je potrebno uzeti odgovarajuću obuću, vodu i mobitel.

Planinarska tura – Polazak s Vrbovice (službeni parking) u 12.30 i uspon s vodičem na vidikovac Montokuc, silazak na Veliko jezero i polazak brodom s Pristaništa na Sv. Mariju te povratak na Mali most.

Trajanje ture cca 4h. Napomena da je potrebno uzeti odgovarajuću obuću, vodu i mobitel.

NP Mljet zadržava pravo promjene ili otkaza vođenih tura zbog vremenskih neprilika.

Ako želite besplatno biciklirati ili kayakom istražiti Veliko i Malo jezero, to će biti moguće ukoliko se registrirate na mail turizam@np-mljet.hr ili osobno u nedjelju od 9 do 12h na recepciji Hotela Odisej.

Bicikli će biti dostupni na lokacijama Vrbovica i Mali most, a kayaci na Malom mostu. Više informacija prilikom registracije.

Projekt Odise(j)a Mediterranea – unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet, financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz mjeru 6c2, a vrijednost projekta iznosi 32.645.120,13 kn od toga je 16.995.984,85 kn bespovratnih sredstava.

Ovim projektom cilj NP Mljet bio je poboljšati i unaprijediti posjetiteljsku infrastrukturu, obogatiti kvalitetu i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja parka Partneri na projektu su Turistička zajednica Općine Mljet, udruga DEŠA i HGSS.