Kategorije posjetitelja01.01. – 31.05.01.06. – 30.09.01.10. – 31.12.
Ulaznica za odrasle kupljena na webshopu60 kn140 kn60 kn
Ulaznica za odrasle kupljena u NP Mljet70 kn150 kn70 kn
Ulaznica za djecu od 8 do 18 godina kupljena na webshopu20 kn40 kn20 kn
Ulaznica za djecu od 8 do 18 godina kupljena u NP Mljet35 kn50 kn35 kn
Ulaznica za studente kupljena na webshopu40 kn80 kn40 kn
Ulaznica za studente kupljena u NP Mljet50 kn90 kn50 kn
Djeca do 7 godinagratisgratisgratis
Dodatna povratna brodska karta za otok Sv. Marije30 kn30 kn30 kn
Planinarska ulaznica50 kn70 kn50 kn
Odrasli DU Card 30%49 kn105 kn49 kn
Djeca iznad 8 g. DU Card 30%14 kn28 kn14 kn

Cjenik ulaznica u “Nacionalni park Mljet” za 2022. god. utvrđen je odlukom Upravnog vijeća Javne ustanove “Nacionalni park Mljet” na sjednici održanoj 30.11.2021. godine.

 

Ulaznica za sve posjetitelje uključuje:

  • jednu povratnu vožnju solarnim brodom za posjet otoku Sv. Marije u Velikom jezeru
  • jednokratan posjet svih kopnenih lokaliteta NP ‘Mljet’
  • šetnju obilježenim pješačkim stazama oko Velikog i Malog jezera, šumske staze od Malog jezera do Pomene, od Vrbovice do Polača, staze do vidikovca Montokuc i Veliki gradac
  • parking za osobna vozila na Vrbovici za jednodnevne posjetitelje i stacionirane goste bez osiguranog parkirnog mjesta u privatnom smještaju na području oko Velikog i Malog jezera
  • osiguranje za svakog posjetitelja
  • prijevoz električnim vlakićem po rasporedu

Invalidi domovinskog rata i članovi udruge obitelji poginulih branitelja uz predočenje iskaznice imaju slobodan ulaz u NP ‘Mljet’.

* Osobe s invaliditetom ostvaruju pravo na popust ulaznice u iznosu od 50%. Pravo na popust ulaznice za osobe s posebnim potrebama i invaliditetom ostvaruje se isključivo uz predočenje važeće iskaznice.

Članovi HGSS-a imaju slobodan ulaz u NP Mljet uz prikaz valjane iskaznice HGSS-a, prijavu svog boravka u NP Mljet, ustupanje svog telefonskog kontakta te odaziv na poziv za pomoć i sudjelovanje u akciji spašavanja bez obzira u kojem svojstvu se članovi HGSS-a nalaze na području NP Mljet.

Cijena za dodatnu povratnu brodsku kartu od 30,00 kuna odnosi se na dodatnu uslugu prijevoza brodom za otok Sv. Marije. Povratnu brodsku kartu moguće je kupiti uz predočenje ulaznice.

Pravo na kupnju studentske ulaznice je moguće ostvariti samo uz prikaz studentske iskaznice.

*Agencijama s kojima Ustanova sklopi Ugovor o suradnji će biti odobren popust prilikom obračuna ukupnog broja posjetitelja na kraju godine putem knjižnog odobrenja. Popust od 3% ostvaruju agencije koje dovedu preko 500 posjetitelja, popust od 6% ostvaruju agencije koje dovedu preko 1000 posjetitelja, popust od 9% ostvaruju agencije koje dovedu preko 1500 posjetitelja, popust od 12% ostvaruju agencije koje dovedu preko 2000 posjetitelja, popust od 15% ostvaruju agencije koje dovedu preko 2500 posjetitelja.

Ulaznica u NP Mljet za goste u privatnom/hotelskom smještaju može vrijediti do tjedan dana, izdaje se na ime gosta i vrijedi samo uz osobnu iskaznicu. Prilikom kupovine takve ulaznice posjetitelju su dužni uz predočenje osobne iskaznice navesti adresu smještaja i razdoblje boravka u istom.

Grupom se podrazumijeva skupina ljudi od 10 do 35 osoba. Obvezna je pisana najava dolaska grupe preko odjeljka turističke službe za rezervaciju izleta: turizam@np-mljet.hr. Prethodna najava dolaska grupe je važna i kako bi se smanjila mogućnost gužvi i dužeg čekanja na prijevoz brodom.

Usluga interpretativnog vođenja se mora prethodno pismeno zatražiti na e-mail turističke službe turizam@np-mljet.hr i dobiti pismenu potvrdu iste.

Rok za otkazivanje bilo koje vrste usluga je minimalno 24 sata prije zakazanog termina, u protivnom rezervirana usluga se naplaćuje u cijelosti.

Nacionalni park Mljet se najvećim dijelom financira prodajom ulaznica, a kupnjom ulaznice svaki posjetitelj doprinosi trajnoj zaštiti, očuvanju i unaprjeđenju NP Mljet.

Javna ustanova “Nacionalni park Mljet” zadržava pravo izmjene cijena.