Cjenik ulaznica u “Nacionalni park Mljet” za 2024. god. utvrđen je odlukom Upravnog vijeća Javne ustanove “Nacionalni park Mljet” na 10. sjednici održanoj 7. rujna 2023. godine.

 

Ulaznica za sve posjetitelje uključuje:

Ulaznica za sve posjetitelje uključuje:

  • jednu povratnu vožnju solarnim brodom za posjet otoku Sv. Marije u Velikom jezeru
  • jednokratan posjet svih kopnenih lokaliteta NP Mljet
  • šetnju obilježenim pješačkim stazama oko Velikog i Malog jezera, šumske staze od Malog jezera do Pomene, od Vrbovice do Polača, staze do vidikovca Montokuc i Veliki gradac
  • parking za osobna vozila na Vrbovici za jednodnevne posjetitelje i stacionorane goste bez osiguranog parkirnog mjesta u privatnom smještaju na području oko Velikog jezera
  • osiguranje za svakog posjetitelja
  • prijevoz električnim vlakićem po rasporedu

*Invalidi domovinskog rata i članovi udruge obitelji poginulih branitelja uz predočenje iskaznice imaju slobodan ulaz u NP Mljet.

* Osobe s invaliditetom ostvaruju pravo na popust ulaznice u iznosu od 50%. Pravo na popust ulaznice za osobe s posebnim potrebama i invaliditetom ostvaruje se isključivo uz predočenje važeće iskaznice.

* Posjetitelji NP Mljet u promotivnim razdobljima ostvaruju pravo na popust ulaznice u iznosu od 35%.

*Članovi HGSS-a imaju slobodan ulaz u NP Mljet uz prikaz valjane iskaznice HGSS-a i: prijavu svog boravka u NP Mljet, ustupanje svog telefonskog kontakta te odaziv na poziv za pomoć i sudjelovanje u akciji spašavanja, bez obzira u kojem svojstvu se članovi HGSS-a nalaze na području NP Mljet.

*Cijena za dodatnu povratnu brodsku kartu od 5 EUR-a odnosi se na dodatnu uslugu prijevoza brodom za otok Sv. Marije. Povratnu brodsku kartu moguće je kupiti uz predočenje ulaznice.

*Pravo na kupnju studentske ulaznice je moguće ostvariti samo uz prikaz studentske iskaznice. Ulaznica vrijedi samo uz studentsku iskaznicu.

*Agencijama s kojima Ustanova sklopi Ugovor o suradnji će biti odobren popust prilikom obračuna ukupnog broja posjetitelja na kraju godine putem knjižnog odobrenja. Popust od 3% ostvaruju agencije koje dovedu preko 500 posjetitelja, popust od 6% ostvaruju agencije koje dovedu preko 1000 posjetitelja, popust od 9% ostvaruju agencije koje dovedu preko 1500 posjetitelja, popust od 12% ostvaruju agencije koje dovedu preko 2000 posjetitelja, popust od 15% ostvaruju agencije koje dovedu preko 2500 posjetitelja.

*Ulaznica u NP Mljet za goste u privatnom/hotelskom smještaju može vrijediti do tjedan dana, izdaje se na ime gosta i vrijedi uz osobnu iskaznicu. Posjetitelji su dužni uz predočenje osobne iskaznice navesti adresu smještaja i razdoblje boravka u istom.

* Obvezna je pisana najava dolaska grupe veće od deset osoba preko Odjeljka turističke službe za rezervaciju izleta. Prethodna najava dolaska grupe je važna i kako bi se smanjila mogućnost gužvi i dužeg čekanja na prijevoz brodom.

*Usluga interpretativnog vođenja se mora prethodno pismeno zatražiti na mail turističke službe turizam@np-mljet.hr i dobiti pismenu potvrdu iste.

*Rok za otkazivanje bilo koje vrste usluga je minimalno 24 sata prije zakazanog termina, u protivnom rezervirana usluga se naplaćuje u cijelosti.

Nacionalni park Mljet se najvećim dijelom financira prodajom ulaznica, a kupnjom ulaznice svaki posjetitelj doprinosi trajnoj zaštiti, očuvanju i unaprjeđenju NP Mljet.

Javna ustanova „Nacionalni park Mljet“ zadržava pravo izmjene cijena.