• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti

U petak, 6. prosinca održana je tradicionalna 14. proslava feste sv. Nikole, zaštitnika ribara, pomoraca i putnika. Kao i prethodnih godina i ovaj put je bilo svečano na Mljetu. Proslava je započela otvaranjem izložbe „Hrvatska tradicijska brodogradnja“ dr. sc. Velimira Salamona u Galeriji „Stara skula“ u Goveđarima. Ova izložba je ujedno i uvod u aktivnosti udruge DEŠA iz Dubrovnika koja je partner NP Mljet u projektu Odise(j)a Mediterranea financiranom sredstvima Europske unije.

 

Nakon izložbe održana je sveta misa u crkvi Sv. Nikole u Goveđarima, a zatim su se mještani svojim okićenim barkama uputili u procesiju u Polače na blagoslov. Nakon blagoslova brodova i baraka upriličen je svečani domjenak u luci Polače.

 

I ove godine je proslava privukla veliki broj mještana, a najveseliji među njima su bili učenici OŠ Mljet- PŠ Goveđari i djeca kojima su organizatori uručili prigodne poklone. Proslava  se nastavlja uz zvukove dalmatinske i klapske pjesme, te projekcijom filmova u Babinom Polju u subotu i nedjelju.