• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti

U sklopu Projekta integracije u Natura 2000, a potaknuti brojnim upitima za volontiranje u pojedinim parkovima tijekom ovih godina, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode je krenulo u osmišljavanje konkretnih programa volontiranja za mlade u tri parka, no vrlo brzo projekt je proširen na svih 19. Osmišljeno je 30 programa, a sve o njima može sa saznati na jednom mjestu, na web stranici Ministarstva preko linka: http://volonteri.parkovihrvatske.hr/hr/. Stranica je simbolično pokrenuta povodom Međunarodnog dana volontera koji se svake godine obilježava 5. prosinca. Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština UN-a 17. prosinca 1985. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 

Od ponuđenih volonterskih programa koji se nude u 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode, Nacionalni park Mljet nudi 3 programa:
1. Graditelj planinarskih staza http://volonteri.parkovihrvatske.hr/hr/volontiraj/np-mljet-graditelj-planinarskih-putova/
2. Čistač mljetskih uvala http://volonteri.parkovihrvatske.hr/hr/volontiraj/np-mljet-cistac-mljetskih-uvala/
3. Istraživač mišljenja posjetitelja http://volonteri.parkovihrvatske.hr/hr/volontiraj/np-mljet-istrazivac-misljenja/

 

Prijavite se i postanite volonter Nacionalnog parka Mljet!