• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti

U sklopu suradnje NP Mljet i OŠ “Mljet”, učenička zadruga “Funjestra” organizirala je nagradni natječaj IMAM IDEJU ZA SUVENIR, u kojem su sudjelovali učenici OŠ Mljet i PŠ Goveđari, njih ukupno 55. Djeca su imala zadatak osmisliti suvenir koji bi oni voljeli pokloniti prijatelju koji ih je posjetio na njihovom otoku. Ukupno se prijavilo 19 učenika sa 36 radova. Djeca su crtala poznate mljetske motive kao što je Mali most, mungos, vrša, te su izrađivali ukrase od glinamola i šivali ukrasne vrećice. Ideja nije nedostajalo.
Odluku o najboljoj ideji donijela je komisija u sastavu: Diana Dabelić (voditeljica odjeljka turizma i promidžbe NP Mljet), Dijana Palunčić Lalić (voditeljica kreativne sekcije zaduge Funjestra )i Sanja Lazo (voditeljica zadruge Funjestra) te je za prvo mjesto izabran rad Nikole Sršena (OŠ Mljet 4. razred) , Marina Sršena (PŠ Goveđari 2. razred) i Nore Đivanović (OŠ Mljet 4. razred). Marin i Nikola sami su izradili reciklirani papir sa sjemenkama ljekovitog i jestivog bilja što će biti odlična podloga za Norinu ideju izrade bookmarka. Drugo mjesto osvojila je učenica Tina Falkoni sa crtežom Malog mosta. Svi Tinini crteži bili su odlični, a izabrani crtež svidio se i učenicima koji su mu dali najviše glasova. Treće mjesto osvojila je Nora Đivanović i njen crtež mljetske vrše koju će djeca izrađivati kao ukrasni magnet.
Pobjednici su osvojili nagradni izlet u NP Mljet za cijeli svoj razred. Čestitamo svim učenicima na kreativnosti i trudu!