Povodom 60. rođendana JUNP Mljet u suradnji s Galerijom “Stara skula”, Općinom Mljet i Ministarstvom kulture organizirala je radionicu održivog pletenja koja se održala u Galeriji “Stara skula” od četvrtka, 15.10. do nedjelje, 18.10.2020.

Radionica je prije svega edukativnog karaktera i namjenjena je svim generacijama. Radionicu je vodila Mihaela Marković, mlada kreativna dizajnerica koja se posvetila kreiranju visoko kvalitetnih pletenih komada.

Pletenje je univezalan jezik, a plesti se može koristeći bilo što, bio to mornarski konop, najlon, vreće za smeće u trakama, elastika, guma.

Cilj je otvoriti nove vidike svim sudionicima radionice, ne nužno u smislu da nakon radionice počnu plesti kod kuće, već da im se prenese radost iskorištavanja materijala i resursa, možda čak i otpada u oblikovanje nečeg potpuno novog. Fokus radionice su Reuse i Recycle.

Sudionici su kroz radionicu dobili uvid u tehnike pletenja, isprobali kako je plesti s prstima i upoznali se s činjenicom da je izbor materijala zaista neograničen: od konaca, gume, pelena, vreća za smeće, štrika za veš, ribarskih mreža, konopa. Neke od radova pogledajte u fotogaleriji.