• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti

Nacionalni park Mljet u suradnji s Društvom istraživača mora – 20000 milja iz Zadra i Udrugom Duboko Plavetnilo s otoka Cresa organizirao je predavanje “Operation Wallacea – svjetska istraživačko edukativna ekspedicija na Mljetu. Rezultati i buduća istraživanja” – autora Matije Drakulića, MRM, Hrvoja Čižmeka, dipl. ing. te Barbare Čolić, mag. oecol. et prot. nat.

Predavanje povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u RH održalo se u utorak 22.5.2018., s početkom u 18 h u Galeriji “Stara skula” u Goveđarima. Ovim putem se široj javnosti ukazalo na važnost projekta “Dinaric karst biodiversity initiative – Course on Mediterranean Biodiversity Ecosystem in NP Mljet” na kojem, uz NP Mljet, surađuju Društvo istraživača mora – 20000 milja iz Zadra i Udruga Duboko Plavetnilo s otoka Cresa te znanstveno edukativna institucija Operation Wallacea iz Velike Britanije.

Strani studenti i istraživači dolaze u Hrvatsku istraživati morske ekosustave te time omogućuju prikupljanje dugoročnih podataka, prijenos znanja i primjere dobre prakse znanstvenicima u Hrvatskoj.

Svrha navedenog projekta je vršiti istraživanje morskih ekosustava na području Parka te provoditi obuku i edukaciju mladih znastvenika o ekologiji, bioraznolikosti i zaštiti Jadranskog mora.

 

Photo: A. Popijač