• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti

Nacionalni park Mljet u suradnji s Knjižnicom S. S. Kranjčevića je u ponedjeljak 25.11. u Zagrebu organizirao predavanje u sklopu izložbe „Tajne podmorja otoka Mljeta“ autora Mira Andrića. Predavanje o bogatom životu mljetskog podmorja je održao dr. sc. Petar Kružić, izv. prof. na PMF-u u Zagrebu koji već dugi niz godina surađuje s JUNP Mljet na različitim istraživanjima i monitoringu podmorja s naglaskom na koraljni greben.

 

Izložene fotografije autora Mira Andrića rezultat su dogogodišnje ljubavi prema otoku Mljetu. Miro Andrić je ujedno i autor dva nova promotivna filma o otoku i NP Mljet koji su također prikazani na ovoj izložbi.

Predavanje i izložbu svojim nastupom je uveličala mješovita klapa Kurenat s otoka Mljeta.

 

Izložba fotografja podmorja se održava u okviru projekta “Kulturna i prirodna baština Hrvatske” Knjižnice S. S. Kranjčevića – Knjižnice grada Zagreba kroz kojeg je u proteklih dvanaest godina predstavljeno više nacionalnih parkova i parkova prirode Republike Hrvatske. Ovo nije prvo predstavljanje NP Mljet u knjižnici “S. S. Kranjčevića” u Zagrebu. U 2013. godini održano je predavanje prof. dr. sc. Jasenka Sremac s PMF-a te radionica izrade hrvatskog tradicijskog nakita “Mljetski kolarin“ pod vodstvom gđe. Veronike Filipec.

 

Izložba „Tajne podmorja otoka Mljeta“  je otvorena za sve posjetitelje od 22. do 28.11.2019.

 

Izložba je predstavljena javnosti u sklopu obilježavanja 59. rođendana Javne ustanove „Nacionalni park Mljet“. Proslava 59. rođendana NP Mljet je započela već u listopadu Mljet Outdoor Festivalom i Danom otvorenih vrata te predstavljanjem mljetskih autohtonih sorti vinove loze i otvaranjem izložbe o mljetskim špiljama i jamama.