• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti
Javna ustanova Nacionalni park Mljet je u suradnji s tvrtkom STIHL dana 14. rujna u Ropi na Mljetu organizirala prezentaciju baterijskih, ekološki prihvatljivih poljoprivrednih uređaja.
 
 
Prezentirani strojevi osim niske razine buke, rentabilnosti i pouzdanosti imaju i veliku autonomiju te je izvjestan skori prelazak korisnika fosilnih goriva na ove modernije uređaje pogonjene čistom, električnom energijom.
 
 
Tvrtka STIHL je prepoznata kao jedan od najpouzdanijih partnera naših poljoprivrednika. Na prezentaciji su se mogli isprobati strojevi i uređaji koji su neophodni na raznim poslovima, travnatim i drugim površinama, voćnjacima, vinogradima, maslinicima i šumama.
 
 
Nacionalnom parku Mljet cilj je održivi razvoj tradicionalne, ekološke poljoprivrede te joj dodatni impuls daje kroz razne financijske i logističke poticaje.
Prioritet je i njegovanje partnerskog odnosa s lokalnim poljoprivrednicima na obostranu korist. Obrađivanjem poljoprivrednih površina doprinosi se bioraznolikosti i smanjuje zarastanje poljoprivrednih površina i pašnjaka u šumu, a u isto vrijeme se poboljšava kvaliteta života stanovništva.
 
 
 
Na događaju u Ropi sudjelovali su lokalni poljoprivrednici, zainteresirani stanovnici i vatrogasci.
Najsretniji na nagradnom izvlačenju bio je Pero Matana, maslinar iz Polača, koji je postao ponosni vlasnik nove baterijske motorne pile STIHL. Nagradu mu je uručio Ivan Sršen, ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Mljet, koja je bila organizator i sponzor događaja.
 
 
 
Testiranje preuzetih strojeva i uređaja nastavit će se redovnim korištenjem kroz djelatnost same ustanove i poljoprivrednika na Mljetu tijekom predstojeće jeseni i zime. Iskustva koja se steknu moći će se razmijeniti na sljedećoj planiranoj prezentaciji i testiranju u veljači 2020. godine.