Nakon što je u veljači ove godine u sklopu suradnje JUNP Mljet i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održano prvo ocjenjivanje mljetskih vina i jakih alkoholnih pića, s ponosom najavljujemo i dodjelu diploma nagrađenim proizvođačima.

Stoga ovim putem pozivamo sve nagrađene, ali i ostale mljetske proizvođače vina, rakija i likera koji nisu sudjelovali na natjecanju, da nam se pridruže na maloj prigodnoj svečanosti koja će se održati u subotu, 12. lipnja u Domu kulture u Babinom Polju, s početkom u 20 sati.

Prije same svečanosti dodjele diploma nazočne će se ukratko upoznati s napretkom i postignućima projekta “Gospodarske evaluacije mljetskih autohtonih sorti vinove loze s ciljem njihive revitalizacije”. Nakon dodjele diploma, uz neformalno druženje i razgovor moći će se kušati projektna vina Kuljenače i Mrkuše proizvedena na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Ovim putem ohrabrujemo i pozivamo sve mljetske vinogradare da ponesu i svoja vina na kušanje, poglavito one nagrađene.

Drago nam je da se suradnja između Javne ustanove „Nacionalni park Mljet“ i Agronomskog fakulteta nastavlja, te s nestrpljenjem očekujemo nove rezultate projekta i nove uzbudljive vinogradarsko-vinarske priče.