Povodom 60. rođendana JUNP Mljet u suradnji s Galerijom “Stara skula”, Općinom Mljet i Ministarstvom kulture organizira radionicu održivog pletenja koja će se održati u Galeriji “Stara skula” od četvrtka, 15.10. do nedjelje, 18.10.2020.

Pletenje je univezalan jezik, a plesti se može koristeći bilo što, bio to mornarski konop, najlon, vreće za smeće u trakama, elastika, guma.

Cilj je otvoriti nove vidike svim sudionicima radionice, ne nužno u smislu da nakon radionice počnu plesti kod kuće, već da im se prenese radost iskorištavanja materijala i resursa, možda čak i smeća u oblikovanje nečeg potpuno novog. Fokus radionice su Reuse i Recycle.

Radionica je edukativnog karaktera i namjenjena je svim generacijama.

Sudionici će kroz radionicu dobiti uvid u tehnike pletenja, isprobati kako je plesti s prstima i upoznati se s činjenicom da je izbor materijala zaista neograničen: od konaca, gume, pelena, vreća za smeće, štrika za veš, ribarskih mreža, konopa.

Radionicu će voditi Mihaela Marković, mlada kreativna dizajnerica koja se posvetila kreiranju visoko kvalitetnih pletenih komada.

Svi zainteresirani za radionicu se mogu prijaviti na e-mail adresu Galerije “Stara skula”: zoran.lukovic@du.htnet.hr ili na broj telefona 098 285 697.