Javna ustanova “Nacionalni park Mljet” u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Mljet tiskala je novu slikovnu brošuru otoka Mljeta. Brošura sadrži fotografije svakog naselja na otoku opisane sloganima izabranim putem natječaja kojeg je objavila Ustanova i na koji su se odazvali brojni stanovnici i posjetitelji sa svojim prijedlozima. Izabrani slogani su prevedeni na pet jezika i predstavljaju posebnost svakog naselja na otoku. Preuzimite brošuru na poveznici niže i kroz fotografije prošetajte našim otokom:

Brošura je tiskana u sklopu projekta Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na podučju NP Mljet – Odise(j)a Mediterranea financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz mjeru 6c2, a vrijednost projekta iznosi 49.268.324,09 kn. Projektom Mljet – Odise(j)a Mediterranea cilj Javne ustanove „Nacionalni park Mljet“ je poboljšati i unaprijediti posjetiteljsku infrastrukturu, obogatiti kvalitetu i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja parka. Osim navedenih radova u tijeku je izgradnja interpretacijsko-izložbenog centra „Gustjerna“ na Velikom jezeru. Kroz projekt je predviđeno i uređenje Volontersko istraživačkog centra Kulijer s multifunkcijskom dvoranom, uređenje parkinga na lokaciji Vrbovica, nabava 3 modularna tipizirana kioska „Eko blok“, uspostava tematskih staza te povećanje atraktivnosti ponude razvojem inovativnih programa temeljenih na prirodnoj i kulturnoj baštini. Partneri na projektu su Turistička zajednica Općine Mljet, udruga DEŠA i HGSS.