• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti

 

Nacionalni park Mljet je nastavio sa ovogodišnjim volonterskim programima, te su došli volonteri, planinari i markacisti planinarskog društva PD Duga iz Rijeke.

Njih 8, prepuni entuzijazma i dobre volje, znanja i kvalitete, obavljaju sve zadane zadatke i brže od očekivanog, što ujedno omogućuje, u suradnji sa nadzornicima NP Mljet, sigurnost na stazama na području Parka.
Smješteni su bili u Volonterskom centru NP Mljet, koji ima kapacitet 44 ležaja, sanitarne čvorove te tuševe, kuhinju i dnevni boravak za druženje volontera nakon rada.

 

U Volonterskom centru se posebna pažnja posvećuje recikliranju i razvrstavanju otpada, te održavanju centra čistim i urednim. Voditelji i koordinatori Volonterskog centra vode brigu o volonterima, prostoru te rasporedu, programu rada, željama i potrebama volontera.

 

Veseloj ekipi se pridružila ekipa “čistača mljetskih uvala”, također njih 8, planinara HPD Kapela, spelolozi i redoviti volonteri po drugim NP Parkovima i Parkovima prirode.

Iskustva volontera PD Duga o prehrani, volonterskom centru, programu i koordinatorima volontera:
„Prehrana odlična, kuharima sve pohvale, količinski dovoljno, raznovrsno i ukusno.Samo tako neka nastave:“

„Djelatnici zaduženi za volontere bili su na raspolaganju od 0-24 sata što je više od pohvalnog.Sa puno pažnje su nam objašnjavali i upućivali nas u sam rad koji je trebalo obaviti, a pri tom su vodili brigu o nama da nam sve to bude što lakše i da smo zadovolji sa učinjenim.“

„Prezadovoljna sam činjenicom da sam dala svoj doprinos održavanju Nacionalnog parka.Osjećaj je bio jednak onome kada radiš nešto za sebe. Naime, ni u jednom trenutku nisam imala osjećaj da to činim za nekog drugog.Predivan osjećaj.“

 

Programi se odvijaju tokom cijele godine, a više o njima možete pronaći na: http://volonteri.parkovihrvatske.hr/hr/?s=mljet

Veselimo se Vašim prijavama i Vašem dolasku.

Volonterski centar NP Mljet