• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti

Danas, 29.9.2015. godine u 11.10 sati Nacionalni park Mljet posjetila 100.000-ta posjetiteljica – gospođica Sarah Poole iz Bristola iz Engleske. Zajedno s dečkom Dannyjem Taylor došla je na jednodnevni izlet sa susjednog otoka Korčule. Gđici Poole ovo je prvi posjet Hrvatskoj, a gospodin Taylor je bio prije nekoliko godina u Dubrovniku te im je ovo prvi posjet Nacionalnom parku Mljet.
Na službenom ulazu u Pomeni dočekala ih je gđa Diana Dabelić, voditeljica odjeljka turizma i promidžbe u NP Mljet, uručila joj prigodni poklon – paket sa suvenirima i promidžbenim materijalima te organizirali razgled Parka uz stručno vodstvo i vožnju u električnom vozilu oko Velikog jezera do Malog mosta, odakle su se prebacili brodom na otok sv. Marije.
Na pitanje zašto su se odlučili posjetiti NP Mljet, odgovorili su sljedeće: “Pobornici smo aktivnog turizma, uživamo boraviti na čistom zraku. O ljepotama prirodne i kulturne baštine Vašeg područja smo čitali i odlučili doći provesti jedan dan vozeći bicikle oko jezera i uživati u vožnji kajakom”.
Ovo je treća godina u nizu da NP Mljet bilježi više od 100.000 posjetitelja registriranih temeljem kupljene ulaznice.