Posjetite Nacionalni park Mljet u razdoblju od 16.-25.10.2020. tijekom akcije Tjedan odmora vrijedan i upoznajte ljepote najstarijeg morskog zaštićenog područja po 50% nižom cijenom ulaznice.

Nacionalni park Mljet obuhvaća gotovo 5300 ha, uključujući i morski pojas 500 m od obale, otočića i hridi, te tako zauzima otprilike trećinu otoka. Morem potopljeni zaljevi, Malo i Veliko jezero, najistaknutije su lokacije ovog područja te važan geomorfološki i oceanografski fenomen.

Cijela površina Parka iznimno je bogata životom, a o važnosti njegove zaštite svjedoče i brojne endemske i ugrožene vrste. NP Mljet neće razočarati ni ljubitelje kulturne baštine, zahvaljujući svojim brojnim arheološkim nalazištima i nasljeđu predaka kojim odišu stara otočna naselja. Benediktinski samostan smješten na jednoj od najljepših lokacija na ovim prostorima, otoku Sv. Marije u Velikom jezeru, najposjećenija je znamenitost Nacionalnog parka.

Do otoka Sv. Marije posjetitelji mogu uživati u vožnji brodovima na solarni pogon te se potpuno opustiti i uživati u zvucima prirode jer su brodovi beščujni.

Pogled s vidikovca Montokuc pruža se preko mljetskih jezera, ali i većeg dijela Nacionalnog parka Mljet. NP Mljet je poznat po brojnim pješačkim i planinarskim stazama u duljini oko 200 km koje otkrivaju predivne pejzaže najzelenijeg otoka. Najpoznatija je staza oko Velikog i Malog jezera koju posjetitelji najčešće koriste u istraživanju Parka i na kojoj mogu pronaći miran kutak samo za sebe.

Uživanje u prirodnim i kulturnim vrijednostima NP Mljet tijekom akcije Tjedan odmora vrijedan je moguće po cijenama ulaznica od 35,00 kuna za odrasle i 25,00 kuna za djecu i studente. Ulaz za djecu ispod 7 godina je besplatan.

Ulaznica uključuje vožnju električnim brodom te posjet otoku Sv. Marija u srcu Velikog jezera.

Nacionalni park Mljet možete posjetiti svaki dan od 09:00 do 17:00 sati.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na turizam@np-mljet.hr ili na 020 744 041.