• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti

U organizaciji Udruge mladih Uliks otok Mljet, protekli vikend je održana 3. po redu utrka na najzelenijem otoku na Jadranu. Ovogodišnje prijave su nadmašile sva očekivanja organizatora, dok je cijela utrka prošla bez intervencija od strane hitnih službi.
Cijela utrka je prolazila stazama NP Mljet, 10.4km – Ogiran, 33km- Odisej te dječja utrka na 700m.
Na utrci je sudjelovalo ukupno 237 trkača, od kojih je bilo 24 djece. Prijavljenih trkača je bilo iz Kolumbije, Irske, Škotske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.
I ovogodišnje iznenađenje utrke Ogiran bio je 15-to godišnji Luka Benito Nodilo, koji je prošavši kroz cilj, pustio suze radosnice s vremenom od 1:06.19.
Drugo mjesto je ostalo u vlasnistvu Igora Lovrića – MK Marjan s vremenom od 1:09.34 a treće mjesto je osvojio Goran Gugić s vremenom od 1:10.33.
Ukupno je bilo 169 natjecatelja od čega ih je 158 zaršilo utrku Ogiran.
Odisej je pripao Anti Špaleti – Zadar Trail Run, s vremenom od 4:03.09, drugo mjesto osvojio je Marin Čotar iz SRK Alba s vremenom od 4:05.34 dok je Josip Jakelić iz SLK Hvar osvojio treće mjesto s vremenom od 4:39.43.
Najdominantnija žena na 10.5km bila je korčulanka Rita Biliš – SAK FIT Zaprešić, s vremenom od 1.09:41, dok je drugo mjesto pripalo Buckby Anna iz Škotske s vremenom od 1:17.05.Treće mjesto je pripalo Jeleni Šurjan u vremenu od 1:21.36.

Najbrža na utrci Odisej je bila Marija Kurta – BoT Zadar, s vremenom od 5:13.10, druga je bila Made Žeravica – AK Dubrovnik s vremenom od 5:19.52. Treća je bila Raissa Khirddine iz Hrvatske s vremenom od 5:37.06.

Lijepo vrijeme je išlo na ruku trkačima i organizatorima, a oduševljenje stazama se nije krilo na samom cilju.
Dječja utrka je brojčano bila uljepšana sa mamama koje su trčale sa najmlađim natjecateljima, te su najbriži bili Krešo Bonković- NK Solin i Maja Kurta – BoT Zadar.

Poklone natjecateljima su uručili načelnik Općine Mljet Đivo Market te ravnatelj Nacionalnog Parka Ivan Sršen.
Nacionalni Park Mljet je u potpunosti podržao utrku utrku, te su mu se pridružili Općina Mljet, Dubrovačko neretvanska županija, Komunalno Mljet te lokalni poduzetnici. Libertas je bio zadužen za transfer natjecatelja na ručak u hotel Odisej, a Jadrolinija i Krilo za prijevoz natjecatelja do otoka.

O sigurnosti natjecatelja se brinula JVP Mljet, čuvari prirode NP Mljet, DVD Montokuc, HGSS te ostale javne službe otoka Mljeta.

Organizator utrke, Udruga mladi Uliks, je ponosna na svih 237 natjecatelja te su za njih – svi pobjednici!

Photo: B.Kačan
N.Burčul
A.Bonačić
M.Pustički