U ponedjeljak 25. listopada svi posjetitelji će moći besplatno posjetiti naše najstarije morsko zaštićeno područje, Nacionalni park Mljet! U ponedjeljak će i po posljednji put u ovoj godini pristati katamaran Krilo u luku Pomena te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nas posjete i pridruže nam se u besplatnom razgledu prirodnih i kulturnih ljepota s vodičima Parka. Svi posjetitelji željni rekreacije moći će provesti vrijeme u vožnji biciklom oko slanih jezera i drugim brojnim stazama po povoljnoj cijeni najma bicikli.

Očekujemo lijep i sunčan jesenski dan i dobar odaziv brojnih posjetitelja, a posebno naših susjeda otočana koji planiraju svoj dolazak posljednjom katamaranskom linijom Krilo za otok Mljet u ovoj godini.

Prodajna mjesta Nacionalnog parka Mljet će biti otvorena do 31.10. te ce do tada biti i organiziran prijevoz solarnim brodovima po jezeru po trenutnom plovidbenom redu.

Posjetitelji će i nakon tog datuma i dalje moći uživati u prirodi Nacionalnog parka Mljet, sukladno ustaljenim pravilima korištenja i naputcima službe čuvara prirode na terenu.

Za grupe od minimalno 15 osoba koje bi željele posjetiti NP i u “zimskom” periodu i imati pratnju vodiča i korištenje broda na jezeru, potrebna je najava. Više informacija je dostupno kod službe turizma na tel. 020/744-041 radnim danom od 7-15 sati.