U ponedjeljak, 25. listopada 2021. u NP Mljet je po posljednji put u ovoj godini pristao katamaran Krilo – Kapetan Luka te su nas i ovaj put posjetili susjedi otočani s Korčule i Hvara.

Tom prigodom, ali i za početak obilježavanja 61. rođendana, svi posjetitelji su imali priliku besplatno posjetiti Nacionalni park Mljet. Uz besplatan ulaz posjetitelji su se mogli pridružiti besplatnim vođenim turama ili se odlučiti samostalno istražiti mljetska jezera na biciklima.

Prodajna mjesta Nacionalnog parka Mljet će biti otvorena do 31.10. te će do tada biti i organiziran prijevoz solarnim brodovima po jezeru po trenutnom plovidbenom redu.

Posjetitelji će i nakon tog datuma i dalje moći uživati u prirodi Nacionalnog parka Mljet, sukladno ustaljenim pravilima korištenja i naputcima službe čuvara prirode na terenu.

Za grupe od minimalno 15 osoba koje bi željele posjetiti NP i u “zimskom” periodu i imati pratnju vodiča i korištenje broda na jezeru, potrebna je najava. Više informacija je dostupno kod službe turizma na tel. 020/744-041 radnim danom od 7-15 sati.