• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti

Nacionalni park Mljet slavi svoj 59. rođendan prigodnim programom i događanjima kroz listopad i studeni. Početak proslave rođendana je obilježen 1. Mljet Outdoor Festivalom, koji se održao u NP Mljet od 19. do 20. listopada, gdje su brojni sudionici uživali u besplatnom bicikliranju, turističkom razgledu, hikingu, šetnji, yogi te drugim aktivnostima. Osim toga, degustirali su i domaće delicije lokalnih proizvođača i udruga, ali i udruge DEŠA iz Dubrovnika, koja je održala gastro radionicu tradicionalnih mljetskih jela kao što su mljetski makaruli.

 

U subotu 26. listopada u Nacionalnom parku Mljet će biti Dan otvorenih vrata tijekom kojeg će svi posjetitelji moći besplatno posjetiti ovo najstarije morsko zaštićeno područje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nas posjete u subotu i pridruže nam se u besplatnom razgledu prirodnih i kulturnih ljepota s vodičem Parka. Svi posjetitelji željni rekreacije moći će provesti vrijeme u vožnji biciklom oko slanih jezera i drugim brojnim stazama po povoljnoj cijeni najma bicikli. Osim toga, sve posjetitelje očekuje i povoljnija cijena u odabranim restoranima čiji popis će biti dostupan na prodajnom mjestu u NP Mljet na dan dolaska. Istu subotu će po posljednji put u ovoj godini pristati u luku Pomena katamaran Krilo Eclipse koji i ove godine, sad već tradicionalno daje besplatne karte putnicima otočanima.

 

Očekujemo nastavak toplog vremena i dobar odaziv brojnih posjetitelja, a posebno žitelja Dubrovačko-neretvanske županije i naših susjeda otočana koji planiraju svoj dolazak posljednjom katamaranskom linijom Krilo Eclipse za otok Mljet u ovoj godini.

 

Početkom studenog je planirano otvaranje izložbe u Domu kulture u Babinom Polju pod nazivom „Podzemlje otoka Mljeta“ gdje će kroz fotografije brojnih autora biti predstavljen bogati svijet špilja i jama otoka Mljeta. U drugoj polovini mjeseca studenog u suradnji s Agronomskim fakultetom iz Zagreba na otoku Mljetu će se predstaviti mljetske autohtone sorte vinove loze te će svi posjetitelji moći degustirati mlado vino mrkuše i kuljenače.