Javna ustanova „Nacionalni park Mljet“ u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejem povodom 61. rođendana NP Mljet predstavlja mobilnu izložbu  „Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača“,  autora dr. sc. Draška Holcera. Izložba je nastala u okviru muzejskog europskog projekta  LIFE Euroturtles o istraživanju i zaštiti morskih kornjača: „Zajedničke akcije za poboljšanje statusa zaštite i očuvanja populacija morskih kornjača Europske unije-Life Euroturtles“.

Radi se o projektu istraživanja i zaštite morskih kornjača Jadranskog i Sredozemnog mora, glavate i zelene želve, s ciljem podizanja svijesti javnosti o njihovoj ugroženosti i potrebi zaštite. U projektu sudjeluju partneri iz šest mediteranskih zemalja Europske Unije – Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Cipra i Malte. Uz Hrvatski prirodoslovni muzej partner iz Hrvatske je Plavi svijet – Institut za istraživanje i zaštitu mora. Sam projekt istraživanja i zaštite sredozemnih vrsta morskih kornjača započeo je 2016., a završava ove 2021. godine. Više o projektu saznajte na www.euroturtles.eu.

Izložba sadrži niz zanimljivih fotografija i tekstova o biologiji morskih kornjača, njihovom istraživanju i aktivnostima zaštite. Uz izložbu će se organizirati i radionice za djecu i učenike OŠ Mljet. Izložba će se održati u Galeriji „Stara skula“ u petak, 12.11.2021.g. u vremenu od 11.30 do 12:30 sati te u subotu, 13.11.2021.g. u Domu kulture u Babinom Polju u vremenu od 18:00 do 19:00 sati.