Ovo je samo jedan korak u nizu dugogodišnje odlične suradnje HGSS i NP Mljet na povećanju sigurnosti posjetitelja NP Mljet, a dokaz su i razni projekti u kojima su HGSS i NP Mljet partneri. 12.06.2020.HGSS stanica Dubrovnik

HGSS stanica Dubrovnik Kroz projekt “Sigurnost u Nacionalnim Parkovima” već je opremljen objekt HGSS stanice Dubrovnik – Ispostave Mljet u Pomeni a nabavljena je i prijeko potrebna oprema za spašavanje. Uz to, u sklopu projekta, od ove godine počinju stalna dežurstvima u parku za vrijeme ljetne sezone, a sve u cilju preventivnog djelovanja i sprječavanja nesreća unutar te van NP, ali i pomoći lokalnim službama koje u ljetnim mjesecima imaju znatno više posla.

U želji da se suradnja poboljša, a time dodatno poveća stupanj sigurnosti posjetitelja, ravnatelj NP Mljet gospodin Ivan Sršen dodijelio je HGSS Stanici Dubrovnik na korištenje vozilo Dacia Duster čime će se značajno povećati mobilnost članova HGSS-a ali i brzina odaziva na akcije. Vozilo će biti stacionirano na objektu HGSS Ispostave Mljet u Pomeni, a svu brigu i održavanje vozila preuzima HGSS.