Osnivač zaklade Sport2Life, Amerikanac Mike Saran, na putu koji je započeo 31. kolovoza dugom 840 kilometara – kajakom od Savudrije do Prevlake, doveslao je prije dva dana s Korčule do Mljeta.

Po dolasku u luku Pomena, biciklom je najprije napravio zaokruženi krug stazom oko Velikog jezera. Uz logističku potporu Nacionalnog parka Mljet nastavio je biciklirati glavnom cestom do kraja otoka, do pješčane plaže Saplunara, odakle su nakon kratkog odmora nastavili put kajacima do Koločepa.

Mike Saran je biciklirao u pratnji hrvatskog kajakaša i avanturista Marka Kovača, koji je prošle i pretprošle godine veslajući kajakom spojio sve svjetionike na Jadranu, te turskog pustolova i avanturista Serdara Kilica. Putovanje su završili prekjučer na Prevlaci. 

CIlj ovog putovanja je promocija hrvatske obale i otoka, inspirirati ljude na slične pothvate, a posebice mlade na aktivan život. Zahvalni smo da su na svom putovanju posjetili i Nacionalni park Mljet, zelenu oazu stvorenu za aktivan odmor u prirodi. Promocija NP Mljet kroz akcije koje promiču posebnosti našeg zaštićenog područja, razvijajući svijest o zaštiti i očuvanju prirode ćemo uvijek rado podržavati.