• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti

Javna ustanova “Nacionalni park Mljet” vas poziva na otvaranje izložbe „Tajne podmorja otoka Mljeta“  koja će se održati u ponedjeljak 25.11. u 18.30 h u Knjižnici S. S. Kranjčevića u Zagrebu.

 

Na izložbi će biti izložene fotografije podmorja otoka Mljeta autora Mira Andrića te predavanje dr. sc. Petar Kružić, izv. prof. na PMF-u u Zagrebu.

 

Izložba se održava u okviru projekta “Kulturna i prirodna baština Hrvatske” Knjižnice S. S. Kranjčevića – Knjižnice grada Zagreba kroz kojeg je u proteklih dvanaest godina predstavljeno više nacionalnih parkova i parkova prirode Republike Hrvatske. Ovo nije prvo predstavljanje NP Mljet u knjižnici “S. S. Kranjčevića” u Zagrebu. U 2013. godini održano je predavanje prof. dr. sc. Jasenka Sremac s PMF-a te radionica izrade hrvatskog tradicijskog nakita “Mljetski kolarin“ pod vodstvom gđe. Veronike Filipec.

 

Izložba „Tajne podmorja otoka Mljeta“  biti će otvorena za sve posjetitelje od 22. do 28.11.2019.

 

Izložba će se predstaviti javnosti u sklopu obilježavanja 59. rođendana Javne ustanove „Nacionalni park Mljet“. Proslava 59. rođendana NP Mljet je započela već u listopadu Mljet Outdoor Festivalom i Danom otvorenih vrata te predstavljanjem mljetskih autohtonih sorti vinove loze i otvaranjem izložbe o mljetskim špiljama i jamama.