Nacionalni park Mljet je od otvaranja, 26. ožujka do kraja lipnja posjetilo 11.886 posjetitelja. Po strukturi posjećivanja najveći udio imaju jednodnevni individualni i agencijski posjetitelji, koji dolaze u obilazak glavnih atrakcija najstarijeg morskog zaštićenog područja na Sredozemlju. Šetnja brojnim obilježenim planinarskim stazama, penjanje na vidikovce Montokuc i Veliki Gradac, vožnja biciklima oko Velikog jezera, istraživanje skrivenih plaža i uvala kajacima i kanuima te kupanje u slanim jezerima su glavni motivi za posjetitelje željne aktivnog boravka u netaknutoj prirodi.

Ulaznica u NP Mljet uključuje posjet svim kopnenim lokalitetima i vožnju brodom po Velikom jezeru za posjet benediktinskom samostanu na otoku Sv. Marija. Prijevoz se vrši solarnim elektro katamaranima kapaciteta 54 putnika, koji su stare brodove na dizelski pogon u potpunosti zamijenili ekološki prihvatljivim rješenjem. Električni pogon stvara novo iskustvo plovidbe, a jedinu buku i vibracije stvaraju vjetar i valovi. Zbog svog dizajna, svim putnicima omogućuje odličnu vidljivost kako bi nesmetano razgledavali sve znamenitosti NP Mljet. Budući Ustanova raspolaže s tri takva broda istog kapaciteta od ove godine su uvedene češće vožnje brodom te u frekventnom dijelu dana, od 10.30 do 17.30 sati, s Pristaništa i Malog mosta brodovi voze svakih pola sata.

Veselimo se svim posjetiteljima koji se odluče posjetiti Nacionalni park Mljet u ovoj sezoni, a onima koji se vraćaju svake godine zahvaljujemo što su prepoznali ljepotu i vrijednost ove oaze mira.