Od petka, 8. do nedjelje, 10. travnja Javna ustanova “Nacionalni park Mljet” predstavlja se na najvećem međunarodnom turističkom sajmu Place2GO u Hrvatskoj, u Areni Zagreb. Cilj nastupa na sajmu je prezentiranje nove, obogaćene ponude otoka kroz mnogobrojne aktivnosti u sklopu projekta Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na podučju NP Mljet – Odise(j)a Mediterranea financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz mjeru 6c2. Partneri na projektu su Turistička zajednica Općine Mljet, udruga DEŠA i HGSS.

NP Mljet i TZ Općine Mljet su se predstavile na ovom sajmu na samostalnom štandu pred mnogobrojnom publikom, koju su upoznali s novom ponudom otoka te dijelile brošure koje su tiskane kroz projekt. O posebnostima i čarima najzelenijeg otoka na Jadranu, otočanka i uspješna paraolimpijka Ana Sršen je prezentirala na pozornici sajma. Na ekranu iza pozornice puštali su se filmovi otoka Mljeta, s prekrasnim kadrovima i panoramama, koji su također izrađeni kroz projekt. Gđa Sršen se rado prisjetila odrastanja na otoku, gdje je provela djetinstvo i podijelila neke uspomene iz života. Svake godine dolazi na otok više puta i provede preko dva mjeseca pa je tako navela razloge zašto posjetiti otok i njegove posebnosti.

Prvi dan sajma bio je rezerviran samo za poslovnu publiku, dok su druga dva dana otvorena za širu publiku. Štand NP Mljet i TZ Općine Mljet bio je jako dobro posjećen. Komentari su bili pozitivni, kako od ljudi koji su već posjetili otok Mljet tako i od posjetitelja koji planiraju doći.