• Autor objave:
  • Kategorija objave:Novosti
U sklopu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. devet je umjetnika i umjetničkih kolektiva pozvano da kroz projekt “Public exposure / Razotkrivanje” interveniraju u prostor grada u skladu s načelima sustvaranja, eksperimenta i istraživačkog pristupa. U subotu, 09. siječnja u 14h umjetnički kolektiv NUMEN predstavit će instalaciju TAPE MLJET u Starom domu, u Goveđarima na Mjetu kao dio projekta “Public exposure / Razotkrivanje”.

 

Numen (Sven Jonke, Nikola Radeljković) je svjetski poznati umjetnički kolektiv koji će u Nacionalnom parku Mljet, u mjestu Goveđari realizirati rad TAPE MLJET tematizirajući sudbinu otoka i činjenicu da postoje stalne migracije s otoka u mjeri da na njima više nema djece. Glavna ideja TAPE MLJET je transformacija cijele zgrade u konvulzivni organizam čije krhke unutarnje granice ograničavaju motiviranog istraživača na pronalazak i suočavanje. Rastegnuta biomorfna koža TAPE MLJET označava ulazak u cjelokupno iskustvo, postajući doslovna inkarnacija regresivnog okoliša. Rad je realiziran u raznim koncepcijama i oblicima u Parizu, Tokiju, , Hasseltu, Melbourneu, Frankfurtu, Orebrou, Firenci, Stockholmu, Berlinu i Beogradu.

 

Pozivamo sve zainteresirane da dođu na otvaranje nakon kojeg će se održati domjenak i prezentacija rada u galeriji Stara skula.
 
Ovim povodom je organiziran i besplatan prijevoz za kojeg se možete prijaviti na broj 0977383200 ili mailom na info@dubrovnik2020.hr