Dragi volonteri, sretan vam Međunarodni dan volontera!

Opća skupština Ujedinjenih naroda je 1985. odlučila da se 5. prosinca obilježava kao dan volontera s ciljem da aktivnosti volontera i njihov rad učine vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Volonterski programi koji su se održali tijekom ove godine u NP Mljet su: Čistač mljetskih uvala, Graditelj planinarskih putova, Foto amater, Istraživač mišljenja, Restaurator suhozida – čuvari prošlosti i Njegovatelj tradicijskog bilja. U 2021. godini u NP Mljet volontirao je 191 volonter tijekom kojih se prikupilo preko 15 tona doplutalog otpada, očistilo više kilometara planinarskih staza, uredili maslinici, gradili suhozidi, itd.

JUNP Mljet će i tijekom sljedeće godine održati volonterske programe, a termine ćemo uskoro objaviti na našoj stranici. Na volonterske programe ćete se moći prijaviti putem poveznice: http://volonteri.parkovihrvatske.hr/hr/

Ovim putem želimo još jednom zahvaliti svim volonterima koji su sudjelovali na volonterskim programima u Nacionalnom parku Mljet prijašnjih godina i onima koji će tek postati volonteri NP Mljet.