S ciljem poticanja razvoja domaće proizvodnje temeljene na tradiciji, podizanju razine kvalitete lokalnih proizvoda, proizvodnih tehnologija i usluga, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, izvornosti te promociji identiteta otoka Mljeta osmislili smo Oznaku “Mljet Made”.

Pozivamo sve proizvođače prehrambenih proizvoda, pića, kemijskih proizvoda, primijenjene umjetnosti i dizajna, te nematerijalnih proizvoda/usluga da se jave na raspisan javni poziv! Poziv za prijavu je otvoren do 7. kolovoza 2023. godine.

Kupnjom proizvoda brenda “Mljet Made” posjetitelji će biti sigurni da kupuju autohtoni i kvalitetni proizvod otoka Mljeta. Proizvodi i turistički proizvodi za koje budemo smatrali da izražavaju ono što Nacionalni park Mljet i sam Mljet jesu, moći će nositi taj brend.

Ne samo da Nacionalni park ima svoje suvenirnice gdje će plasirati njihove proizvode, nego će proizvođačima biti omogućeno da koriste brend “Mljet Made” za svoje proizvode i prilikom njihove prodaje na nekim drugim mjestima.