S ciljem poticanja razvoja domaće proizvodnje temeljene na tradiciji, podizanju razine kvalitete lokalnih proizvoda, proizvodnih tehnologija i usluga, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, izvornosti te promociji identiteta otoka Mljeta osmislili smo Oznaku “Mljet Made”.

Projekt je započeo prošlog ljeta radionicom organiziranom sa studentima Studija dizajna Sveučilišta u Zagrebu koji su osmislili četiri prijedloga vizualnog identiteta za brend koji smo nazvali “Mljet Made” ili u prijevodu s engleskog: “Napravljeno na Mljetu”. Inspiraciju prijedloga vizuala brenda studenti su pronašli u prirodnim elementima te autohtonim rukotvorinama otoka Mljeta.

U studenom prošle godine u Domu kulture u Babinom Polju održana je prezentacija “Brendiranje autohtonih proizvoda otoka Mljeta”, na kojoj su studenti Studija dizajna Sveučilišta u Zagrebu pod mentorskim vodstvom renomiranog dizajnerskog dvojca Kazinoti&Komenda razvijene ideje i prijedloge izgleda budućeg brenda, “Mljet Made” predstavili lokalnim OPG-ovcima.

Sljedeći korak u brendiranju proizvoda lokalnih OPG-ova i proizvodača suvenira je bio odabir jednog od predloženih vizuala, uspostava kriterija za dodjelu markice odnosno etikete s oznakom Mljet Made te slijedi plasiranje prozvoda na prodajnim mjestima NP Mljet.

Kupnjom proizvoda brenda Mljet Made posjetitelji će biti sigurni da kupuju autohtoni i kvalitetni proizvod otoka Mljeta. Proizvodi i turistički proizvodi za koje budemo smatrali da izražavaju ono što Nacionalni park Mljet i sam Mljet jesu, moći će nositi taj brend.

Ne samo da Nacionalni park ima svoje suvenirnice gdje će plasirati njihove proizvode, nego će im biti omogućeno da koriste brend “Mljet Made” za svoje proizvode i prilikom njihove prodaje na nekim drugim mjestima.

Pozivamo sve proizvođače prehrambenih proizvoda, pića, kemijskih proizvoda, primijenjene umjetnosti i dizajna, te nematerijalnih proizvoda/usluga da se jave na raspisan javni poziv. Poziv za prijavu je otvoren tjedan dana, a shodno naknadno iskazanom interesu proizvođača isti ćemo ponoviti.