Dio djelatnica Odjeljka za turizam i prodaju s kolegama iz tehničke službe u sklopu studijskog putovanja od 22.-25. studenog 2021. godine su posjetilili tri nacionalna parka u Republici Hrvatskoj.

Prvi dan su proveli u razgledu nacionalnog parka Plitvička jezera, gdje su uz pratnju vodičke obišli Donja jezera i upoznali se s posebnostima jednog od najposjećenijih parkova u Hrvatskoj. Nakon obilaska uslijedio je radni sastanak, na kojemu su voditeljice službi marketinga i prodaje oba parka razmijenile iskustva i razgovarale o novim idejama važnim za promociju prirodne i kulturne baštine.

Drugog dana studijskog putovanja je organiziran posjet kolegama iz NP Brijuni. Susret je dogovoren na mulu u Fažani, odakle su za 15-ak minuta vožnje brodom stigli na Brijune te je nakon kraćeg sastanka uslijedio posjet interpretacijsko-edukativnom centru u Kući za brodice. Obilazak je nastavljen električnim vlakićima te su u poludnevnoj vođenoj turi obišli: Safari park, lokalitet Kastrum, uvalu Verige te jedno od najstarijih stabala masline na Mediteranu. Cijelo vrijeme obilaska kolege su osim zanimljivih priča o bogatoj povijesti otoka, mogli razgovarati o raznovrsnoj ponudi i prezentaciji ovog zaštićenog područja.

Treći dan putovanja ostavljen je za obilazak NP Krka, koji je započeo radnim sastankom u prostorijama prihvatnog centra u Skradinu. Voditeljice Odsjeka za turizam i prihvat posjetitelja i Odsjeka za promidžbeno-promotivnu djelatnost skupa s voditeljicom Službe za turizam, promidžbu, prezentaciju i ugostiteljstvo su razmijenile iskustva u radu s posjetiteljima, kao i izazovima s kojima su se susreli u poslovanju, ali isto tako razgovarale o prijedlozima poboljšanja u komunikaciji s posjetiteljima i mogućnostima zajedničkog nastupa na tržištu. Nakon sastanka kolege NP Mljet u pratnji vodičke su obišli Skradinski buk, najposjećeniji lokalitet NP Krka i uživali u prekrasnim pejzažima.